L'ORDE FRANCISCÀ SEGLAR

QUI SOM

És ben coneguda la importància històrica i eclesial del moviment de retorn a l'Evangeli, suscitat a començaments del s.XIII, pel jove Francesc d'Assís.
Quan descobrí que l'Evangeli de Jesús era per portar-lo a la vida, entusiasmat exclamà: "Això és el que volia, això és el que cercava, això és el que de tot cor vull acomplir"!
A impulsos de l'Esperit, emprengué aquest camí, tot sol. Però, ls seva forma de viure l'Evangeli impactà molts joves d'Assís i la rodalia i, a poc a poc, se li anaren ajuntant molts companys.

UN IDEAL DE VIDA EVANGÈLICA OBERT A TOTHOM

L'any 1209, el Papa Innocenci III aprovà aquesta "forma de vida", inaugurada amb els dotze primers joves que s'uniren a Francesc. Són els anomenats franciscans.

El 1212, amb Clara d'Assís, seguidora del mateix ideal, s'inicià a Sant Damià la versió femenina d'aquesta "forma de vida". Són les anomenades clarisses.

El 1221, Francesc féu una prèdica enfervorida al poblet de Cannara, prop d'Assís, tot presentant a la gent el seu ideal de vida evangèlica. Homes i dones se l'escoltaren entusiasmats i es mostraren decidits a seguir-lo.
Com que la majoria eren casats, evidentment no podien abandonar la família per fer-se religiosos. Després d'haver-hi pensat llargament, Francesc els digué:Podreu viure una vida evangèlica des de casa vostra mateix, en la familia, en el treball, en les ocupacions de cada dia".
Així nasqueren els anomenats franciscans seglars.

D'aquesta manera, frares, monges i laics, es comprometen a seguir el Crist de l'Evangeli, rera les petjades de Sant Francesc, per tal de fer un món més fratern i evangèlic.

QUÈ FEM

Com diu el nostre “Itinerari espiritual”, aprovat pel papa Pau VIè, el
1978, ser franciscà seglar consisteix en viure l´Evangeli a l´estil de
sant Francesc, en la vida ordinaria de cada dia.

LES NOSTRES ACTIVITATS

Assemblea mensual de la Fraternitat Seglar, en la que s´hi presenta un tema actual que es reflexiona en petits grups, per aprofundir-lo després en un diàleg en comú.
Ens trobem el 3er. diumenge de mes, de les 9 a les 11 h. del matí als Caputxins. Vegeu l'agenda d'activitas mensuals.

Formació inicial per als nous membres: es fa en una sessió mensual, i s´estudia a fons el nostre “Itinerari espiritual” i les característiques del “Carisma franciscà”.

Formació permanent es realitza un cop al mes, sobre temes evangèlics, franciscans i eclesials.

Assemblea anual de totes les Fraternitats Seglars de Catalunya: es realitza el primer diumenge de maig, cada any en un lloc diferent.

Romiatge Anual a Montserrat s´hi apleguen, el tercer diumenge de juny, totes les Fraternitats Franciscanes
Seglars de Catalunya.

Altres activitats : prenen part activa en els Grups de Diàleg i Pregària, la Pastoral de malalts i el Voluntariat social.

Si et sents impulsat per l´Esperit a viure el carisma de Francesc d´Assís en la versió seglar, contacta amb nosaltres.

Correu electrònic: ofsarenysdemar@gmail.com

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Comparteix