Resum Passejada per la Barcelona Medieval

El barri Gòtic. És la manifestació urbana més antiga de la ciutat i, per tant, també del Districte de Ciutat Vella. Un passeig pel barri Gòtic és sinònim de passejar per la història de Barcelona,descobrir la primitiva Barcino romana i la ciutat medieval, la dels palaus, residències i esglésies gòtiques. Aquest estil defineix el «cor de la ciutat», un barri on el passat conviu amb el present.

Vàrem fer una passejada pràcticament en forma de cercle, però vam aprofitar de veure tot el que aquest petit recorregut ens oferia: Real Centre Artístic, Escola d'arquitectes, Plaça Nova, carrer del Bisbe, Capella de Santa Llúcia, Arquebisbat de BCN, Casa de l'Ardiaca, Monument 1809, Església Sant Felip Neri, Església Sant Sever, Pont del Bisbe, Casa dels Canonges, Generalitat, part gòtica, Edifici Casa de la Ciutat, lateral carrer Ciutat, Sant Just i Pastor, Real Acadèmia de les Bones Lletres (Palau Recasens), Temple Romà d'August, Casa dels Canonges (Departament d'Afers Exteriors), Arxiu de la Corona d'Aragó (Palau del Lloctinent), Plaça del Rei, Plaça de l'Àngel, Muralles romanes i la figura de Ramon Berenguer el Gran. Vam acabar aquesta interessant volta anant a recalar a la plaça Isidre Nonell , per veure el mural titulat "El món neix en cada besada" obra de Joan Fontcuberta.

Aquest barri és el nucli més antic de la ciutat i el seu centre històric, i és on es troben la majoria dels edificis i carrers amb significació històrica de la ciutat. Al llarg dels segles ha assumit el paper de centre de representació política i institucional.

Comparteix