Resum excursió a Núria

El 20 de juliol vàrem fer la darrera excursió de la temporada, una sortida a la Vall de Núria, vall pirinenca al terme municipal de Queralbs a les comarques gironines a una altitud de 1900 metres aproximadament i envoltada per cims de gairebé tres mil metres. Un lloc singular per visitar durant totes les estacions de l’any.
A aquesta vall si pot arribar amb el tren cremallera o bé a peu, seguint algun dels camins de muntanya que arriben fins a Núria. L'any 1931en aquesta vall es va redactar l'estatut d'autonomia conegut com a «Estatut de Núria»
La imatge de la Verge de Núria que es venera, en realitat podria ser del segle XII o XIII i es tracta d’una talla de fusta policromada d’estil romànic i perfectament conservada.
Doncs bé, vàrem aprofitar el matí al màxim, una part important del grup vam pujar al pic de l’Àliga per poder gaudir d’una vista impressionant. Tot seguit ja en grups més petits vam fer una visita a la Mare de Déu, una volta al llac i també una entrada a l’ermita de Sant Gil i cap a quarts de dues el cremallera per tornar a Ribes de Fresser.
Autocar i direcció Ventolà per dinar. No sé si per la grandària de l’autocar o perquè a la petita placeta davant el Restaurant hi havia força cotxes i no es podi maniobrar, els darrers giravolts els vam pujar a peu. Sort que a ca l’Anna ens esperava un dinar abundós i suculent que ens va rendir a tots plegats.
A mig dinar va començar a ploure, però pluja de la bona, que va continuar caient durant tot l’àpat, van haver d’ acompanyar-nos fins l’autocar amb cotxes del mateix restaurant.
I ja vam engegar direcció Arenys de Mar. Malgrat pugui semblar per tots aquests imponderables un mal dia, va ser una sortida de la que penso, tots guardarem un gran i bon record.

Comparteix