Resum excursió a Cotlliure

Cotlliure és una bonica vila de la comarca del Rosselló, a la Catalunya Nord.
Actualment, juntament amb les viles d'Argelers de la Marenda i de Portvendres i els pobles de Banyuls de la Marenda, Cervera, Palau del Vidre i Sant Andreu de Sureda forma part de la Costa Vermella
La situació estratègica de Cotlliure ha fet que el seu paisatge s'ompli de fortificacions militars d'èpoques molt diverses. Quan entres a aquest poble et dona la sensació que t'endinses en una pel·lícula de pirates.
Vàrem visitar l'església de Sta. Maria dels Àngels, també vam veure les fortificacions del Castell Reial, la torre de la muralla, convertida en campanar de l'església, La capella de Sant Vicenç de Cotlliure, del segle XVIII, que està situada a ran de mar. A la zona central de la vila, a prop del Castell Reial, hi ha el Cementiri vell, amb les tombes antigues del poble, entre les quals les d'Antonio Machado i la seva mare.
En fi, si féssim una competició de pobles mediterranis amb encant, segur que seria un dels guanyadors. Si no el coneixeu, feu-hi una escapada, paga la pena.
El dinar ja el vam fer a Catalunya, a Vilanova de la Muga, que pertany al municipi de Peralada. El Restaurant de la Muga, vell conegut, un lloc molt acollidor amb un menjar esplèndid i ben servit. En aquest poble es pot gaudir de la bellesa de l'església de Santa Eulàlia, romànica del segle XI i del riu Muga que passa a ran de les cases.
I ja de tornada cap a casa, feliços d'haver passat un dia molt maco.

Comparteix