Resum excursió Cantera del Mèdol, Tarragona i Calçotada a Valls

El dia 16 de febrer varem sortir de davant del Calisay a les 8 del matí direcció Tarragona.
Primera parada a l’àrea del Mèdol per esmorzar, per què us situeu, diré que queda a l’alçada de Tamarit-Punta de la Mora. I tot seguit a la mateixa àrea vàrem visionar una pel•lícula on t’expliquen la història d’aquesta pedrera . A la sortida amb l’autocar ens van portar fins a aquesta gran fondalada de més de 200 metres de llargada i entre 10 i 40 metres d’amplada, produïda per la constant extracció de pedra en època romana. Al centre de la pedrera s’alça una agulla de pedra de 16 metres que marca la cota original de la roca abans d’iniciar-se l’explotació. Des de l’any 2014 es pot visitar, gràcies a uns camins que han obert per poder fer-ho.
I ja, direcció Tarragona que hi érem a tocar, l’autocar ens va deixar al portal del Roser a la part alta de la ciutat, també coneguda com a Casc Antic, A l’Antiga Audiència que avui és el centre cultural de la ciutat vam poder veure la maqueta de Tàrraco al segle II i així, conforme anàvem baixant cap al mar podíem fer-nos una idea de com era i com és la ciutat. El Pretori, el Circ, l’Amfiteatre ... en fi una meravella.
L’autocar ens esperava en el mirador del Mediterrani i tot seguit per la Nacional 240 cap a Valls.
Can Felix es troba just abans d’arribar a Valls, el Restaurant és un dels més antics i alhora més populars, dedicats a les calçotades. El menú molt bo, uns calçots molt ben cuits i el millor, la salsa, no pararies de menjar-ne, sucant-hi pa. però impressiona sobre tot , l’organització que és excel•lent.
Aquest cop hi va haver una mica de ballaruga i tot seguit, molt contents, directes cap a casa.

Comparteix