Resum excursió al Monestir de Vallbona de les Monges

El dia 25 de gener vam sortir de davant del Calisay a les 8 del matí direcció a Alcover, província de Tarragona , municipi de la comarca de l’Alt Camp i als peus de les Muntanyes de Prades. Allí vàrem esmorzar un pa amb tomàquet i pernil , molt gustó, per cert.
La decoració del local molt cartró pedra, però el tracte excel•lent . Més tard hi vam tornar a fer parada i fonda, mai millor dit, per fer una important calçotada.
Santa Maria de Vallbona de les Monges és un Monestir cistercenc al municipi de Vallbona de les Monges a la comarca de l’Urgell, monument declarat bé cultural d’interès nacional.
Va ser fundat al segle XII i des d’aleshores és habitat per les monges del Cister que durant vuit segles mai han abandonat el Monestir. Molt interessant la tomba de la Reina Violant d’Hongria, casada amb Jaume I, el cor de l’Església , lloc on les monges fan les seves pregàries, l’espectacular cimbori , el claustre, la sala capitular amb la figura de la Verge de la Misericòrdia i la capella amb la Verge del Claustre, amb una expressió de gran dolcesa .
La calçotada, com ja he dit més amunt, magnifica. I vam acabar la tarda amb una mica de ballaruga.

Comparteix