Arbeca – Cervià de les Garrigues – La Pobla de Cérvoles La Ruta de l’Oli

La comarca de les Garrigues és un territori d'interior i de secà. Es topa amb les comarques veïnes de l'Urgell, el Pla de l'Urgell, la Conca de Barberà, Ribera d'Ebre i el Priorat. No obstant, l'element que identifica les Garrigues són els conreus i plantacions d'oliveres. Aquest és el símbol comarcal per excel•lència.
La tradició d'aquesta activitat agrícola en aquesta comarca remunta a l'època romana.
Al novembre comença la collita, que pot durar moltes vegades fins a gener El 25 de novembre és santa Caterina i per això diu el refrany "Per Santa Caterina l'oli és a l'oliva"
Vam arribar a Arbeca i després d’una petita passejada vàrem visitar l’espai Cèsar Martinell- oficina de turisme-agrobotiga.
Aquesta oficina porta el nom de Cèsar Martinell, perquè ell fou l`arquitecte d`aquest emblemàtic edifici d`estil modernista.
Per tant vam poder gaudir d`aquest espai on el Modernisme hi es present en la sòbria decoració, l`equilibri de les formes, el realisme de l`estructura, i la delicadesa dels materials, que ens transporten en silenci al segle passat.
Al nucli antic de Cervià de les Garrigues, terra d’oli vam dinar , als Fogons de la Carme, el restaurant familiar dirigit per la Carme Mora, cuinera de vocació i ara de professió. Va ser un gaudi pel nostre paladar.
Després de felicitar a la simpatiquíssima cuinera, mestressa, cambrera , relacions publiques etc. Ens vam dirigir a la Pobla de Cérvoles per visitar un Museu de l’oli.
I ja , de tornada cap a casa.

Comparteix