REFLEXIONS I PRESENTACIÓ

Fa uns dies vàrem tenir gairebé tot el nostre petit país, Catalunya, emblanquinat per la neu.
Fenòmen meteorològic que s´esdevé cada any a les nostres terres del nord. El que és (gairebé sempre) inusual (almenys fins ara) és que nevi a latituds més baixes: les centrals i litorals. Aquesta nevada (inusual) del 8, 9 de març ha fet mal, a nivell de mobilitat, energia, educació,...
Sembla que la frase “sempre plou sobre mullat” hagi adquirit el seu ple significat. No en tenim prou amb les dificultats que suposa tirar endavant en aquests moments de crisi general, que a sobre se´ns colapsa el país per causa dels efectes naturals.
Crisi. Qualsevol moviment de canvi, desitjat o no, pot provocar un estat de crisi, o bé pot significar unes ganes d´emprendre noves fites, tot i que saps perfectament que pel camí trobaràs entrebancs però acabaràs assolint-les si són per a una bona finalitat.
Han transcorregut gairebé tres anys de l´actual mandat polític, en què Esquerra Republicana de Catalunya té responsabilitats de Govern. Des del principi, a part de treballar pel dia a dia, des de les nostres regidories, en Joaquim Ponsarnau I Cardelús (Urbanisme, Serveis i Medi Ambient), en Jordi Pera i Pi (Seguretat i Prevenció i Comunicació), en Marc Soler i Colomer (Promoció Local i Mobilitat) i des del passat novembre, l´Annabel Moreno i Nogué (Comunicació, Obres i Serveis, Medi Ambient i Platges), en substitució d´en Quim Ponsarnau
(en Jordi Pera pren les responsabilitats d´Urbanisme i l´Annabel Moreno les d´Obres i Serveis i les de Medi ambient) estan impulsant junt amb els seus equips, de manera coordinada i eficaç, projectes molt importants com la recollida selectiva, la reforma del Mercat, la reforma de la part baixa de la Riera... Són grans projectes que canviaran la visió actual de la nostra vila per convertir-la en més competitiva, humana i sostenible.
També treballen, junt i amb la nova executiva formada per en Carles Sanchidrian (Vicepresidència), en Francesc Montmany (Secretaria d´Organització), en Lluís Salla (Secretaria de finances), l´Annabel Moreno (Secretaria de comunicació i imatge), en Jordi Pera (Portaveu municipal), en Joaquim Doy (Secretaria de política municipal), l´Oriac Piany (Representant JERC) i jo mateixa (Secretaria de la dona i Presidència) perquè Catalunya
esdevingui un estat independent i lliure, participant activament en l´organització del referèndum per a la independència de Catalunya que, junt amb altres poblacions aquí a Arenys de Mar, es va celebrar el 13 de desembre de l´any passat. Per tal de poder gestionar nosaltres mateixos i mateixes la nostra economia, la nostra política, la nostra societat, la nostra cultura, la nostra terra.
Amb tot el que som capaços de generar fins i tot en temps de crisi, si fos així, de segur que no l´estariem patint tant, seria més fàcil i àgil trobar solucions quan ens vénen inesperades tempestes naturals i sobretot, podriem ajustar polítiques socials per a totes aquelles persones que ara, de moment, necessiten una ajuda suplementària per tirar endavant.
A totes vosaltres arenyenques, a tots vosaltres arenyencs, us seguim convidant a participar, a ser escoltats, ja sigui assistint a les assemblees, o bé sigui fent-nos arribar les vostres opinions i suggeriments.
Malgrat tot, seguim sent persones emprenedores que continuem treballant amb la voluntat de voler gaudir de la nostra vila amb les nostres àvies, avis, tiets, tietes, mares, pares, però sobretot amb les nostres filles, fills, nétes, néts,....
Inexorablement el futur es fa present i l´encarem buscant l´equilibri entre les persones, el medi i la tecnologia.

Mercè Rigual i Graupera
mrigualgraupera@gmail.com

Comparteix