Assaborir l´Evangeli, degustar la Paraula.

Tenir set, ganes de treballar i posar-se en camí.
Comença una cosa nova quan sentim un desig gran, quan tenim set de Déu els camins apareixen.

La set ens il-lumina i ens obre camí.
El salmista ens diu una cosa important sobre la manera de treballar en i amb grup bíblic: “Tot jo tinc set de tu, per tu es desviu el meu cor en terra eixuta, assedegada, sense aigua (Sl 63,2).
Quan una persona anhela Déu, com si fos la mateixa respiració, acaba trobant-se Déu pels corriols de la vida (Sl 42-43), fins i tot quan podríem tenir la sensació del profeta Jeremies, que molta gent prefereix una altra mena de –deus d´aigua- : “El meu poble ha comès un doble mal: m´ha abandonat a mi, font d´aigua viva, i s´ha excavat cisternes, cisternes esquerdades, que no retenen l´aigua” (Jr 2,13).

Avui constatem en el nostre món globalitzat que hi ha molta gent que té set de la Paraula de Déu, però no troba els camins per arribar a la font: no es consideren preparats per a aquesta tasca o ho veuen com una empresa per a gent –selecta-, per a especialistes, per a aquells que tenen molt de temps per perdre.... o aneu a saber què.
El cas és que no s´atreveixen a entrar a aquest bosc misteriós, no tenen coratge per endinsar-se dins aquesta mina que amaga tresors de valor incalculable i que fins hi tot quan es troba a l´abast de la mà –hi ha moltes cases que tenen una Bíblia-, la fan servir de decoració, per fer bonic, i no pas de brúixola per orientar-se en la confusió de la vida; hi ha molta gent que no s´atreveix a obrir-la i a llegir-la.

Podem llegir la Bíblia a casa, individualment, però també podem treballar junts i llegir-la en grup. Una cosa no està pas renyida amb l´altra: es complementen mútuament. Com més es prepara una persona individualment, el grup bíblic es torna més ric i t´introdueix a dimensions noves, insospitades.

Poseu-vos en camí, Entrar en un grup bíblic i escoltar la Paraula de Déu ens introdueix en un dinamisme que no ens permet ni somniar quina serà la meta definitiva. És un procés que ens captiva. Feu-ho i ho veureu.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

El proper dimarts, 12 de maig del 2015, a les 12 h.
A la Parròquia de Santa Anna de Barcelona (Carrer Santa Ana 29, Barcelona)
Presentació pública de la BIBLIA DE LA COMUNITAT
amb la participació de:
- Armand Puig, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya
- Perico Pastor, autor de les il·lustracions de aquesta edició de la Bíblia
Més informació: http://universitatiesbiblia.blogspot.com.es/

http://www.abcat.cat/butlleti-119/

Comparteix