Els objectius d'Arenys.Org

Els origens d'Arenys.Org són a la Web d'Arenys que va publicar les seves primeres pàgines a Internet el 19 d'abril de 1996. El passat estiu de 2002 es va iniciar els tràmits de legalització d'Arenys.Org com entitat sense afany de lucre.

Els objectius que recullen els estatuts de l'entitat són:

- Promoure el desenvolupament de la Societat del Coneixement en els municipis d´Arenys de Mar i Arenys de Munt, com àmbit principal d´actuació.

- Impulsar la implantació de les anomenades Noves Tecnologies i, en particular, l´accés universal d´Internet. Defensar i promoure l´ús del programari lliure i els sistemes i desenvolupaments fets sota llicència GNU.

- Donar als ciutadans i especialment als més desfavorits l´oportunitat de participar activament a la construcció de la Societat del Coneixement i evitar que hi hagi un trencament social provocat per l´exclusió digital. Afavorir l´accés als serveis i beneficis de la Societat del Coneixement a col·lectius amb més dificultats per fer-ho (persones amb discapacitat, gent gran, immigrants...) impulsant accions i propostes en els àmbits de la telemática educativa i la integració social.

- Desenvolupar accions i solucions telemàtiques en els àmbits laboral i econòmic que tinguin per objectiu la creació d´ocupació en els sectors de les noves tecnològies, tot impulsant noves formules de treball cooperatiu en l´entorn de les tecnologies de la informació i avançant en el concepte del teletreball.

- Promoure la llibertat d´expresió i potenciar la llengua i la cultura catalanes. Actuar per evitar qualsevol mena d´exclusió social mitjançant la interculturaltat i afavorir la participació ciutadana a través d´Internet i les noves tecnologies.

Comparteix