El Projecte Patis del Sinera

Pintors, fusters, jardiners... tothom aprèn i tothom aporta temps i il·lusió als nous patis

Ha estat una feina continuada des d’inici de curs. Un cop superat el procés de planejar sobre paper -plànols i diners- com volíem els patis de l’escola va tocar arremangar-se. I mica en mica hem anat transformant tots els espais i racons. S’han comprat els bancs, els hem pintat i situat al pati. Ens hem inventat unes taules de pastetes. S’han preparat les parets i pintat les pissarres i també s’ha fet el mural dels 10 anys amb en Verdiflor com a principal protagonista.

Al pati de primària, el rocòdrom, ha estat una de les grans novetats què es va poder estrenar per la Festa de l’Esport. Els gessamins, els nius de les orenetes i encara ens queda molta feina per fer.

L'èxit més gran d'aquest projecte que ha impulsat l'AMPA és aprofitar al màxim la feina dels pares i mares i així reduir la despesa econòmica, de manera que una inversió econòmicament impossible d'entrada esdevingui una realitat. Contribuïm d'aquesta manera a fer créixer una nova economia social en la qual no tot es paga amb diners. Davant les retallades que ja viu i pateix l’escola, aquest és un exemple que una altra manera de fer les coses és possible. En el projecte Patis com diria Ferran de Pol, "entre tots ho farem tot".

L’equipament dels patis ha estat possible per l’aportació econòmica de l’AMPA i, sobretot, pel treball desinteressat dels qui han participat. Comptem amb vosaltres per a properes activitats!

Un projecte obert i que tindrà continuitat durant el curs vinent. Encara ens queden temes pendents. Per una banda acabar els jocs d’equilibris i, en especial, la instal·lacio d’una gran joguina al pati d’infantil que ha de comprar l’Ajuntament. Des de l’AMPA s’ha fet l’oferiment de participar en el muntatge per abaratir el projecte.

Pel nou cursseguim oberts a noves propostes i idees i a tota mena de col·laboracions. I, més enllà dels nous equipaments, es proposa fer activitats organitzades als patis.

Comparteix